U toku (nedjelja 13.11.2016. god.) je potražna akcija u rejonu općine Vogošća, uži lokalitet naselja Svrake, a radi se o potrazi koju je pokrenuo štab CZ Vogošća i operativno komunikaciski centar (OKC) Kantonalne Uprave Civilne Zaštite.

Naime u toku jučerašnjeg dana (subota 12.11.2016. god.) u popodnevnim satima smo dobili obavijest da je na području općine Vogošća nestao muskarac srednjih godina. Kako je dojava stigla u predvečernjijim satima odlučeni je da potrage krene u ranim jutarnjim satima.

Nacelnik Gorske Službe Spašavanja – stanica SarajevoEdin Merzić, je na smotri i postrojavanju u ranim jutarnjim satima rasporedio ekipe te ih po planu potraage poslao na teren duš rijeke Bosne sa tendencijom kretanja nizvodno. Timovi su raspoređeni prema specjalnostima i kao takvi se nalaze na terenu. Nosilac potrage je Gorska Služba Spašavanja – stanica Sarajevo a pridruzile su im se kolege iz GSS - stanica Visoko, GSS Novi Grad Sarajevo i GSS stanica Foča...

13:40h Za danas planirane aktivnosti privode se kraju, pretraženo je područje od Svraka do Malešića zemaljskim putem i ekipe na vodi su pretražile planirani dio rijeke Bosne te se čekaju na polaznoj tački da bi akcija potrage za danas bila obustavljena. Na žalost i pored napora timova unesrećenog u toku današnje potrage nismo pronašli. 

Ovim putem se želimo zahvaliti svim učesnicima koji su se stavili na raspolaganje te naglasiti spremnost Federalne Uprave Civilne Zaštite koja je bila spremna staviti svoje ljudstvo i opremu u slučaju potrebe. Komunikacije Načelnika Merzića sa operativnim štabom FU CZ je tokom akcije bila stalna i kontinuirana te se ovim putem zahvaljujemo još jednom na podršci!!!

Sa daljnjim planiranim aktivnostima čemo vas blagovremeno obavještavati.

 

Vaš GSS Team...

Facebook