U dosad najdužoj te najbolje organizovanoj ski sezoni od strane GSS - stanice Sarajevo, družimo se sa vama već 130 dana na Bjelašnici i Igmanu. Nadamo se da sa današnjim skijaškim danom sezona neće biti završena, a mi kao služba spašavanja ostajemo sa vama do kraja i obaramo sve rekorde.
Ovakav vid angažmana je jako iscrpljujući za Gorsku Službu Spašavanja - stanica Sarajevo jer pored samog boravka na stazama imamo i sve ostale aktivnosti koje su vezane za GSS. Sve akcije spašavanja, potražne akcije, edukacije itd. stižemo kvalitetno izvršiti da bi bili još bolji i vama na usluzi.
Za ovih 130 dana smo imali preko 200 uspješno završenih akcija spašavanja i pružanja prve medicinske pomoći na kojima je sudjelovalo 76 stalno angažovanih spasilaca GSS - stanice Sarajevo.
Naš trud se ipak isplatio jer smo kao nagradu dobili novu opremu za spašavanje sa vertikalnog transporta (koja je već isprobana i testirana na Bjelašnici u više navrata) te troje motorne sanke koje nam olakšavaju svakodnevnicu na Bjelašnici.
Ovom prilikom se zahvaljujemo na izuzetno korektnoj saradnji KJKP ZOI 84 i našim partnerima, Kantonalnoj upravi civilne zaštite Kantona Sarajevo, koja nam je ujedno i omogućila obnavljanje navedene opreme.
Ne možemo, a da ne spomenemo pripadnike GSS - stanice Sarajevo, bez kojih bi ove zadatke bilo nemoguće završiti, a koji su nesebično dali svoje slobodno vrijeme i požrtvovano iznijeli sve postavljene zadatke.
Ostajemo sa vama i brojimo dane jedne od najdužih ski sezona!

Vaš GSS Team - stanica Sarajevo
#cuvajtesepazitese

Facebook