26.03.2022

Gorska službe spašavanja - Stanica Sarajevo organizovala je "AKI 2022", prvu utrku u vožnji aki čamaca na području Bosne i Hercegovine.
Aki čamci se dugi niz godina koriste širom svijeta za siguran transport unesrećenih osoba na skijalištima i ostalim terenima pokrivenim snijegom. Utrke u vožnji aki čamaca organizuju se od strane gorskih službi spašavanja širom svijeta kako bi spasioci pokazali svoje tehnike brzog i sigurnog transporta te se dobro zabavili uz ovaj nesvakidašnji događaj.
Gorska služba spašavanja - Stanica Sarajevo kao pobjednik utrke u vožnji Aki čamaca u Mojstrani, Slovenia, 2019. i 2020. godine organizovane od strane GSS Slovenije, ove godine je odlučila da započne organizaciju ovakvih utrka na domaćem terenu.
U utrci "AKI 2022" su učestvovali timovi iz GSS Srbije, Jahorine, Tuzle, Brčkog, Visokog i Stanice Sarajevo. Prvo mjesto sa najbržim vremenom osvojio je tim iz GSS Stanice Sarajevo, drugo mjesto osvojio je tim iz GSS Jahorina a treće tim iz GSS Srbije. Pobjedničke ekipe su osvojile simboličan poklon, trofej u obliku aki čamca.
Čestitamo svim učesnicima utrke.

Vaš GSS Team - stanica Sarajevo
#cuvajtesepazitese

Facebook