Več tradicionalno Gorska Služba Spašavanja - stanica Sarajevo i spasioci sekcije Hadžići su uzeli učešće u Međunarodnom takmičenju u spasilačkoj disciplini vožnja AKI čamca na takmičenju koje je održano u Republici Sloveniji kod naših prijatelja iz Gorske Rešavalne Službe - Mojstrana. U konkurenciji takmičara je bilo preko 50 najboljih timova Gorskih Službi Spašavanja iz zemalja regiona, a GSS Tim Stanice Sarajevo je osvojio prvo mjesto.
Ovim uspjehom GSS - stanica Sarajevo je na prestižnom takmičenju dobila potvrdu da se kontinuiran rad i zalaganje koje Stanica Sarajevo sprovodi, kao odgovorna Služba u domenu Zaštite i spašavanja, isplati. Važno je naglasiti da je Stanica dobila čestitke i priznanja od GSS Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije koje su takođe uzele učešće na navedenom takmičenju, te pohvalile napredak u radu i iskazali interes za buduću zajedničku saradnju naših Službi.
GSS - stanici Sarajevo će ovo poslužiti kao dodatni podstrek u daljem radu i zalaganju, kako u vlastitoj Stanici tako i u Gorskoj Službi Spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine.
Našim prijateljima iz Slovenije se zahvaljujemo na gostoprimstvu.

Vaš GSS Team...

Facebook